Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

lördag 22 januari 2011

Nya produkter, och fri frakt


I butiken finns lite nya produkter med koppling till Naturistföreningen Nakenkultur i Uppsala.
Två tröjmodeller, en väska och en mugg. Tyvärr har jag inte fått till trycket i en sån variant som går att trycka på allt men det kommer säkerligen mera.

Äntligen?

Efter Veckorevyns försök att avdramatisera den normala kroppen så har många bloggare tagit upp behovet av att vi visar fler kroppar som motvikt till reklamens (och vissa veckotidningars) ensidiga ideal.
Här kommer ett par axplock från bloggosfären:

Det är bara att läsa och klicka vidare.
Min förhoppning med det här är framförallt att kroppsskräcken i samhället kanske minskar om det här får fart. Kroppsskräcken här avser skräcken inför kroppar som inte är skavankfria, vältränade, ärrfria och idealanpassade. Kanske fler skulle må bra av att prova på naturism och nakenbad.

För er som känner för att prova på känslan att befinna sig på en helt jämn nivå med andra människor och se att alla har sina skavaner så finns chansen på söndag kl 14 på Delfinens Sportcenter i Hågaby i utkanten av Uppsala. Varm rehabbassäng anpassad för babysim, bastu finns också för de som så önskar. Ta gärna med fika.

torsdag 6 januari 2011

Nyårsfest

Traditionsenligt hade föreningen en trettondagsfest med knytkalas.
Även denna gång fick vi med oss lite vänner, alltid roligt. Speciellt roligt att det var ett återbesök, inomhusbad brukar ju inte vara det enklaste sättet att prova på nakenbad. Det kan lätt kännas lite onaturligt om man inte är van, speciellt om det skall ätas och "umgås".
Tre timmar bad kan dock bli lite i mesta laget för barn och vi blev tvungna att avbryta lite i förväg.

För övrigt fick jag svar på min fråga hos Julia Skott.
Jag tror hennes svar är rätt talande, vi är många som har svårt att acceptera ettiketter på oss själva medan vi kan instämma i värderingar och tankesätt hos en viss grupp. Och även det där att "hänga på en nakenstrand" känns som en vanligare inställning än att säga "jag är naturist och jag vill vara med i INF". Man gör det som faller sig enklast och mest naturligt. Råkar man hamna på en nakenstrand så är det helt ok, medan att åka långt för att aktivt söka sig till en nakenstrand inte blir ett alternativ.

söndag 2 januari 2011

Gamla bekanta, nya erfarenheter

Vid en gemensam bastukväll häromdagen fick jag äran att övervara ett flertal premiärer. Folk badade isvak för första gången. Några träffades för första gången. Och inte minst, för ett par stycken var det nakenpremiär i blandat sällskap.
Det var en glad överraskning för mig, det var inte nåt jag hade väntat mig och det skedde så avslappnat och näst intill obemärkt att det blev bara naturligt. Jag kände mig därmed inte "skyldig" till någon slags mental press eller påtryckning, vilket jag tror jag pratat om tidigare.
Under kvällen fick jag ett par frågor om min naturism och hur och varför jag började. Som vanligt hade jag inte några klockrena svar. Tänk att det skall vara så svårt...
Det lät dock på de andra som att de inte längre var lika avogt inställda till det hela.
Vi får väl se om de hakar på i sommar.
Hur svarar ni andra när folk frågar om hur och varför?