Innehållsdeklaration

Tanken, i den mån den finns, är att skriva av mig om kroppsfixering, nakenhet, självkänsla, perfektionism, reklam- och mediainflytande, jämställdhet, sexualisering och annat jag tycker om att skriva om.
Det dyker även upp diverse länkar till saker jag snubblar över.
Är tyvärr inte så frekvent uppdaterad längre, dock enstaka inlägg och scheman för hyrda bad i Uppsala.

fredag 29 januari 2010

Naturlighetsfobi

Läste en artikel i senaste Råd&Rön och blev tvungen att skriva av mig lite.
Tänk om vi kunde sluta vara rädda för det som är naturligt. Och med naturligt menar jag inte att smörja in olika kroppsdelar med kroppsfrämmande, men "naturliga", ämnen. Betänk att även arsenik är "naturligt".
Näe, naturligt är det som hör till våra kroppar oavsett vad olika industrier försöker tuta i oss. Våra kroppar svettas. De luktar emellanåt. Det växer hår på diverse ställen. De lagrar fett. Kvinnor har mens under en period i livet.
De här sakerna är naturliga för människor och det bästa är väl om vi vänjer oss vid tanken och slutar försöka bekämpa våra kroppar, det blir ju så mycket lättare att leva då.

Dessutom är det ju som gynekologen säger att risken för svampinfektioner i underlivet minskar ju mindre kläder man har. Tänk på den blöta baddräkten i sommar, eller de svettigt tajta jeansen. Ja, det kan vara snyggt, men hur skönt är det inte att få strutta omkring utan?

Podcast?

Jag funderar för tillfället på om jag skall försöka göra en podcast, eller iallafall ett pilotavsnitt. Jag skulle vilja göra ett program med ett antal kortare intervjuer med andra naturister, eller flera program med lite längre samtal. Kanske under nästa badtillfälle?
Det jag är orolig för är om det skulle bli intressant? och kommer jag våga fråga de som jag vill intervjua om de vill ställa upp?
Jag kan tänka mig att försöka ge en bild av hur vi naturister är. Meningen är förstås att få fram en så bred bild som möjligt, för jag tror vi är ganska spridda.
Sen skulle jag gärna intervjua både personer som är och de som inte är naturister eller som är naturister i olika grad om hur de ser på nakenhet, social nakenhet och självkänsla.
Ska jag göra det?
Skulle du lyssna?
Skulle du vilja ställa upp på en intervju?
Lämna gärna en kommentar

torsdag 28 januari 2010

Den fulländade kroppen

Ja, rent funktionsmässigt är våra kroppar riktiga underverk. Det här tycker iallafall jag är intressant.
Jag skulle vilja ha tiden och möjligheten att prova hurvida jag skulle kunna löpa utan skor. Skulle mina knän kanske bli gladare av det? Det är ju trots allt de som får ta smällen som fortplatar sig upp när hälen går i backen.

Strunta i idealen

Ja, varför skall vi försöka uppnå något som är omöjligt? Det är en Sisyfoskamp, så fort du fixat till en detalj med ditt utseende kommer du att se en annan som inte stämmer med din bild av den perfekta kroppen.
Försök istället, som de säger i artikeln, att acceptera det du har och upptäck vilket underverk din kropp är. Min väg till att acceptera och till slut tycka om min kropp gick till stor del genom social nakenhet. Det är en otrolig kick för självförtroendet och självkänslan att vara naken inför och tillsammans med andra människor och känna att man duger ändå.
Kom och prova på nakenbad nångång, ta det stegvis och börja med nära vänner och känn friheten det ger.

tisdag 26 januari 2010

Ja, vad vill du kunna göra utan kläder?

I dagsläget finns det ett antal lördagar under vintern som är bokade för nakenbad på Svettis. Men sen då? Tittar vi på rapporter från sydligare breddgrader spelas det boule, badminton, volleyboll (såklart) och det skjuts pilbåge, vandras i berg, rids på hästar och så vidare in absurdum. Nu har jag ju redan avhandlat en del om vad som kan anses klokt att pyssla med utan kläder men var och en gör sina val. Jag har till exempel fått mig förklarat av närstående att nakenridning förmodligen inte är någon behaglig upplevelse, ändock ser man det på bilder och filmer, främst från de franska naturistsemesterorterna.
Det kanske är dags för oss att tänka på vad vi vill kunna göra till sommaren. Skall vi gå ihop några stycken (föreningen?) och sätta upp volleybollnät ute i Fjällnora? Eller försöka få till en boulebana? Problemet därute är ju att utrymmet är minst sagt begränsat och pilbågeskytte skall vi nog inte ens tänka på.
Det behöver ju inte ske i strikt föreningsform då jag tror det kan finnas en viss aversion mot att behöva gå med i föreningar och på det sättet etikettera sig. Jag har ju gjort försöket med mejllistan här men den lockar visst inte heller, det är minst sagt tunnsått med inlägg. Det är svårt att uppnå den kritiska massan, ingen skickar nåt för det är ändå så få på listan och ingen går med för det är så få som postar...
Till och från anordnar föreningen evenemang som är mer slutna då viss kontroll av de deltagande önskas. Men om vi kunde få hjälp med att komma på nåt kul att göra, till exempel i Fjällnora, så kanske det skulle gå att ordna. Eller vad säger ni andra?

Så! Vad vill du kunna göra utan kläder i sommar?

måndag 25 januari 2010

Succé!

Fick ett mejl idag från våran tidnings-badanka Olle. Badet i lördags var en formidabel succé med över 40 betalande. Det låter riktigt trevligt och jag sörjer ännu mer att jag inte kunde närvara, men nästa gång, då!

Jag undrar om det var det varma vattnet som lockade fram frusna naturister. Det är ju tydligen hela 32 grader i bassängen nu.
Ses vi nästa gång? Om inte, vad skulle få dig att gå? Svara här i kommentarerna!

söndag 24 januari 2010

Ja jävlar...

Nu brukar ju inte jag blogga om sexrelaterade saker så mycket men det här tar väl ändå nån slags pris?
Som en del kommantarer säger, de ungar som slår upp det i ett lexikon vet nog redan vad det är och annars är ju inte det stora hemska internet långt bort.
...och undrar om de reagerar på ord som har med våld att göra också?
Men jag är glad att det inte är i landet jag bor i iallafall.

fredag 22 januari 2010

Glädjande nyheter!

Naturistföreningen Badstugan har skrivit kontrakt med SH-Bygg om att få hyra Svettis fem gånger här under våren. Första tillfället är redan imorgon lördag den 23:e januari mellan 15 och 17.
SH-Bygg har även skruvat upp temperaturen i bassängen så nu skall det vara hela 32 grader i vattnet, det tackar vi för. Allt har dock sitt pris och priset kommer framöver att vara 60:- per person.
Ni ser kommande badtider här ute i högermarginalen, den kalendern kan ni även lägga till i eran outlook, ical eller vad ni nu har för digital agenda. Då få ni automatiskt eventuella uppdateringar.
Välkomna!

måndag 18 januari 2010

Nyfiken men orolig?

Här kommer en artikel som besvarar de vanligaste frågorna som förekommer hos personer som är nyfikna på naturism/nudism.
Läs den och följ sen med ut i sommar! Lika bra att börja den mentala förberedelsen i tid, så du hinner ställa in dig. Det enda vi inte kan förklara till fullo är hur skönt och fritt det kommer att kännas.
Välkommen!

lördag 16 januari 2010

Flaming Lips "Watching the Planets"


Om inte videon funkar här ovanför får ni klicka er hit och titta. Och lyssna, den är bra!

måndag 11 januari 2010

Tillbaka från ledighet

Ja, det har inte varit mycket ledig tid under julen. Inte ledig så jag har kunnat sitta framför datorn och skriva iallafall. Dock har jag hållt nyhetslänkarna här ute till höger uppdaterade, de uppdateras i stort sett dagligen och löpande. Nu har äntligen google implementerat stöd för taggning via mobilsidan vilket gör att jag kan uppdatera närsomhelst jag får tid så håll ögonen öppna där. Det går även att prenumerera på det flödet för den som vill det.

Annars har det varit en skön ledighet. Det bästa vi gjorde hela familjen var nog att delta i NF Badstugans nyårsfest på Delfinen. Barnen var överväldigade och vi höll inte på att få upp dem när vi skulle hem.

Jag hoppas jag får lite mer tillfällen att skriva nu igen. Det är kul att se att besöksfrekvensen håller i sig även när jag tar ledigt.
Jag har iallafall precis lagt till en kalender som ni kan se ute i högermarginalen, den går bra att lägga till i eran egen kalender på datorn om ni så vill. Då kommer ni alltid ha uppdaterad information om kommande bad precis där ni vill ha den.

På återhörande!